Temel Silahsız Özel Güvenlik Kursu

Temel Silahsız Özel Güvenlik Kursu

İzmir özel güvenlik kursu olarak sizlere özel güvenlik hizmetleri hakkında eğitimler vererek sertifika sahibi olmanızı sağlamaktayız. İzmir güvenlik kursu hizmeti veren yerler arasında bizlerde hem silahlı hem silahsız özel güvenlik kursları vermekteyiz. Özel güvenlik hizmetleri sayesinde gerçek ya da tüzel kişilerin zilyetlik hakkı, mülkiyet hakkı, yaşam hakkı gibi önemli hakları korunmaktadır. İzmir özel güvenlik kursu olarak yetiştirdiğimiz adaylar ise özel güvenlik olmaktadır. 5188 Sayılı Özel Güvenlik Kanununa göre özel güvenlik görevlisi olmak isteyen vatandaşlarımızın ;

-En az ortaokul mezunu olmaları,
-18 yaşını doldurmuş olmaları gerekmektedir.
Özel güvenlik; artık geçmişe bakarak günümüzde hayatımızın her alanında geniş bir çalışma alanına sahiptir. Siteleşmiş binalarda, hastanelerde, okullarda, alışveriş merkezlerinde, otoparklarda sıkça karşımıza çıkan bir meslek grubu haline gelmiştir. Özel güvenliğin bu kadar yaygın hale gelmesindeki sebepler;
-Kalabalıklaşan toplum nüfusu
-Terörle mücadele
-Özel güvenlik kanunu
-Barınma ve korunma ihtiyacı
 
İnsanoğlunun doğumundan itibaren gelen korunma ihtiyacı günümüzde özel güvenlik,  polis, jandarma gibi meslek gruplarıyla şekillenmiştir. İzmir güvenlik kursu olarak amacımız topluma faydalı, mesleğine sadık personeller yetiştirmektir.

Kimler Özel Güvenlik Olabilir?

Özel güvenlik olmak için şehrinizde sertifika vermeye yetkisi olan kurumlardan eğitim almalısınız. Silahlı ve silahsız özel güvenlik için bazı şartlar farklılık göstermektedir. İzmir özel güvenlik kursları olarak hem silahlı hem silahsız özel güvenlik eğitimi vermekteyiz. İzmir silahsız özel güvenlik kursu olarak silahsız özel güvenliğin şartlarından bahsedeceğiz.
T.C. vatandaşı olmalı, kamu haklarından mahrum olmamalı, sabıka kaydı temiz olmalı, akıl sağlığı yerinde olmalı, en az ortaokul mezunu olmalı, Sağlık kuruluşlarından ‘silahsız özel güvenlik olur’ ibareli sağlık raporu almaları gerekmektedir.
Özel güvenlik olmak için şehrinizde sertifika vermeye yetkisi olan kurumlardan eğitim almalısınız. İzmir güvenlik kursu veren yerler arasında bizlerde hem silahlı hem silahsız özel güvenlik kursları vermekteyiz.

Sertifika Eğitimi Ne Kadar Sürer?

İzmir özel güvenlik kursu olarak verdiğimiz eğitim saat ve süreleri şu şekildedir; Silahlı ve silahsız özel güvenlikte eğitim süreleri değişmektedir. Silahsız özel güvenlikte; temel eğitim, 100 saat sürmektedir. Silahlı özel güvenlikte; temel eğitim 120 saat sürmektedir. Silahsız özel güvenlik olan adayların silahlı özel güvenliğe geçmesi 20 saattir. Daha önce sertifika alıp yenilemek isteyen adaylarımız için şu süre bilgilerini paylaşabiliriz.
-Silahlı özel güvenlik yenileme: 60 saat
-Silahsız özel güvenlik yenileme : 50 saat
-Silahlı temel eğitim 18 gün
-Silahsız temel eğitim 14 gün,
-Silahlı yenileme eğitimi 9 gün,
-Silahsız yenileme eğitimi 7 gün sürmektedir.
Aynı gün içerisinde özel güvenlik kursu en fazla 8 saat eğitim verebilir. Kursun her hafta bir gün tatil yapması zorunludur. Net bir tarih ve gün verilmesi doğru olmaz. Eğitimcilerin müsait günlerine göre kursiyerlerin devamsızlık durumlarına göre süre uzayabilir veya kısalabilir. Kurumdan kuruma farklılık göstermektedir. İzmir özel güvenlik kursu olarak eğitimcilerimiz ile beraber sizin en kısa sürede ve donanımlı olarak sertifikanızı almanız için büyük çaba göstermekteyiz. Özel güvenli sertifikası geçerlilik süresi 5 yıldır. Süresi bitimine 1 yıl kaldığı zaman yenileme eğitimi almak zorunludur. Yenilendiği zaman sertifika süresi 5 yıl daha uzar.

Temel Silahsız Özel Güvenlik Eğitiminde Müfredat Nedir?

-8 saat yangın güvenliği
-5 saat güvenlik sistem ve cihazları
-2 saat uyuşturucu maddeler
-4 saat genel kollukla ilişkiler
-10 saat ilkyardım
-12 saat etkili iletişim
-9 saat kişi koruma
-10 saat kalabalık yönetimi
-20 saat güvenlik tedbirleri
-20 saat güvenlik hukuku
İzmir özel güvenlik kursları olarak temel silahsız özel güvenlik adaylarımıza 100 saatlik bu eğitimler verilmektedir. Fiyat konusunda bilgi almak isteyen araştırma içinde olan adaylarımız, kurumuza uğrayarak bilgi alabilir ya da İzmir özel güvenlik kursu irtibat numaramızdan ulaşabilirler.
 
Paylaş