İzmir Güvenlik Kursu Veren Yerler

İzmir Güvenlik Kursu Veren Yerler

İzmir güvenlik kursu veren yerler arasında uzun yıllardır tecrübeli bir kurumuz. Sizlere özel güvenlik kursu eğitimleri vererek sertifika ile eğitimi sonlandırıyoruz. 2005 yılından beri 16 yıldır siz değerli adaylarımız ile emin adımlarla ilerliyoruz. İzmir özel güvenlik kursu için araştırma içindeyseniz tecrübeli ve deneyimli kurumlara başvurmalısınız. Bu sayede sınav da başarıyı yakalamış olursunuz ve mesleki hayatınız da teknik ve pratik olarak size büyük destek olur.
Öncelikle özel güvenlik mesleğinin tanımını yapalım. Gerçek ve tüzel kişilere yaşam, zilyetlik, işletme yönetimi ve mülkiyet hakkı ile diğer hakların ve hürriyetlerin saldırıya uğramaması için kamu güvenliğini tamamlayıcı olan koruma hizmetine özel güvenlik denir. Merak edilen konulardan biri de İzmir güvenlik kursu ücretleri olmaktadır. Siz değerli adaylarımız için sizi zorlamayacak ve kurumlar arasında uygun ve kaliteli hizmetimize karşılık uygun fiyatlandırma yapmaktayız. İzmir güvenlik kursu veren yerler arasında kaliteli ve deneyimli olarak öncü kurumlar arasındayız.

Özel Güvenlik Çalışanlarının Yetkileri

Özel güvenlik çalışanlarının görevleri 5188 sayılı özel güvenlikler için çıkartıla kanunla açık şekilde belirtilmiştir. Özel güvenliklerin hayatımızdaki en önemli yanı kolluk kuvvetleri ulaşana kadar yardımcı olmasıdır.
Detaylıca özel güvenliklerin yetki ve sorumluluklarını inceleyelim. Havaalanı, terminal, tren garı ve istasyonlarında kimlik sorgulama, duyarlı tarayıcı kapıdan geçirme, kişi üstlerini detektörle arama haklarına sahiptir. Eşyalarınızı x-ray cihazından geçirme yetkisine sahiptir. Doğal afet anlarında yardım istendiğinde çalıştığı yerdeki işyeri ve binalara girme yetkisi vardır. Konser, maç gibi spor müsabakası, toplantı olan yerlere gelenleri duyarlı kapıdan geçirme, eşyalarını x-ray cihazından geçirme yetkisine sahiptir. Çalıştığı bölümde, haklarında yakalama emri çıkarılanları arma ve yakalama yetkisi vardır. Arama esnasında kişilerin üzerinde suç teşkil eden veya tehlike ar eden eşyaları emanete alma yetkisi bulunur. Bu durumlarda derhal genel kolluk kuvvelerine haber verilmelidir. Çalıştıkları alanda kaybolmuş ve başkası tarafından bulunan eşyaları veya terk edilmiş eşyaları emanete alma yetkisi vardır. Olay yerini ve delilleri korumak amacıyla kanuna göre yakalama yetkisi vardır.

Özel güvenlik şirketlerinin çalışanları; Türk Ceza Kanunun 24 ve 25. Maddelerine, Türk Medeni Kanunun 981. Maddesine ve Borçlar Kanununun 52. Maddesine göre zor kullanma yetkisine sahiptir. Zor kullanma ve yakalanma yetkileri sadece kanunların belirttiği şartlarda geçerlidir. Özel güvenlik personellerinin aldıkları sertifikaya bağlı olarak silah bulundurma ve taşıma yetkileri vardır. İzmir güvenlik kursu veren yerler arasında öncü olan kurumumuz sizin istediğiniz sertifika için sizi yönlendirecektir.

Özel Güvenlik Nasıl Olunur?

İlk olarak şartı sertifikadır. İzmir güvenlik kursu veren yerler arasında arayıştaysanız kurumuz iki sertifika için de hizmet vermektedir. Yaşadığınız ilde özel güvenlik kursu veren kurumlardan gerekli belgeler teslim ederek ve sınav da başarılı olarak sertifika almaya hak kazanırsınız. İzmir şehrinde yaşayanlar için, İzmir özel güvenlik kursları arasında deneyimli ve yılların tecrübesi ile büyük başarılara imza atmaktayız. Kurumlar size özel güvenlik için gerekli eğitimi verir. Sonrasında Emniyet Genel Müdürlüğünün düzenlediği sınava tabi tutulursunuz. Sınavın adı ÖGG sınavıdır.
Sınavdan geçmeniz için en az 60 puan almanız gerekmektedir. ÖGG sınavı her sene 6 kez yapılmaktadır. Sınava ilk girişiniz ve başarısız olduysanız diğer sınavlara harç parası ödeyerek tekrar girebilirsiniz. İki çeşit özel güvenlik bulunmaktadır. Silahlı ve silahsız özel güvenliktir. Çalışmak istediğiniz kurumun şartlarına bağlı olarak dilediğiniz sertifikayı alabilirsiniz. Her iki sertifikanın da farklı şartları ve farklı belgeleri bulunmaktadır. İzmir güvenlik kursu ücretleri hakkında kurumumuzu arayarak detaylı bilgi alabilirsiniz. İzmir güvenlik kursu veren yerler içerisinde sizler için en uygun eğitimi vermek için çabalıyoruz.

Özel Güvenlik Kursu Verilen Eğitim ve Dersler

İzmir özel güvenlik kursları olarak hem silahlı hem silahsız özel güvenlik eğitimlerini vermekteyiz. Silahsız temel eğitim süresi 100 saattir. Silahlı temel eğitim süresi 120 saattir. Güvenlik hukuku dersi toplam 20 saattir. Bunların yanında; 5 saat güvenlik sistem ve cihazları, 9 saat kişi koruma, 2 saat uyuşturucu maddeler, 4 saat genel kollukla ilişkiler, 12 saat etkili iletişim, 10 saat ilkyardım, 8 saat yangın güvenliği, 10 saat kalabalık yönetimi, 20 saat güvenlik tedbirleri… Silahlı özel güvenlikte bu derslerin yanında 20 saat Silah Bilgisi ve atış eğitimi verilir. Böylece ders süresi 120 saate tamamlanır.
 
Paylaş