İzmir Silahsız Özel Güvenlik Kursu

İzmir Silahsız Özel Güvenlik Kursu

İzmir silahsız özel güvenlik kursu, en az ilköğretim mezunu Türk vatandaşlarının katılabileceği bir kurstur. Özel güvenlik olmak için mesleği yapmaya engel bir hastalığın olmaması gerekir. Boy-kilo endeksi, sicilin temiz olması gibi farklı şartları da mevcuttur. Bu şartlar doğrultusunda özel güvenlik kursuna kayıt olabilirsiniz.
İzmir güvenlik kursu en kısa 16 gün sürmektedir. Güvenlik tedbirleri, temel ilk yardım gibi farklı dersler bulunur. Kursta alınan eğitim süresi tamamlandığında özel güvenlik sınavlarına girilmektedir. 100 sorudan oluşan sınavda 60 ve üzeri puan alanlara sertifika verilir. Özel güvenlik sertifikası, hastane, okul gibi birçok alanda geçerlidir.

Silahsız Özel Güvenlik Belgesi Nasıl Alınır?

Silahsız özel güvenlik, hastanelerde, fabrikalarda ihtiyaç duyulan meslek kollarından biridir. Özel güvenlik için sertifika, özel güvenlik kurslarından alınabilir. İzmir silahsız özel güvenlik kursu alınması için sağlanması gereken şartlar şunlardır:
  • Türk vatandaşı olmak;
  • En az ortaokul mezunu olmak;
  • 18 yaşını doldurmak;
  • Mesleği yapmaya engel bir hastalığın olmaması.
Özel güvenlik kurslarına kayıt olmak için teslim edilmesi gereken belgeler de bulunur. Şu belgelerle kursa kayıt olabilirsiniz:
  • Sağlık raporu (silahsız özel güvenlik olur ibaresi şartıyla)
  • Vesikalık fotoğraf
  • İkametgah belgesi
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi
  • Diploma fotokopisi
İzmir silahsız özel güvenlik kursu kayıt işlemleri tamamlandığında toplam 100 saatlik bir ders programına katılmak gerekir. 100 saatlik ders programı, 16-17 gün sürmektedir. Bu süre sonunda Türkiye genelinde yapılan sınava tabi tutulan öğrenciler, 60 ve üzerinde puan aldığında sertifika verilir.

Silahsız Özel Güvenlik Olmak için Neler Gerekli?

Silahsız özel güvenlik olmak için sağlanması gereken bazı şartlar vardır. Güvenlik olma şartlarını taşıyan Türk vatandaşları, kurslara katılarak özel güvenlik sertifikası alabilir. Kurs sonunda alacağınız sertifika, özel sektörle birlikte kamu kurumlarında geçerlidir. Hastaneler, fabrikalar ve okullarda, silahsız özel güvenlik olarak çalışma şansı bulabilirsiniz.
Özel güvenlik kursu İzmir firmasında vermiş olduğumuz eğitime, en az ortaokul mezunu olanların katılması mümkündür. Başvuru için diplomanızın fotokopisini teslim etmelisiniz. 18 yaşından büyük olma, boy-kilo endeksini sağlama şartlarına göre öğrenciler kabul edilmektedir. Bu şartları sağlayan vatandaşlar için eğitim programları hazırlanır.
Özel güvenlik nasıl olunur: Silahsız özel güvenlik olmak için toplam 100 saatten oluşan derslere katılmak gerekir. Bu dersler arasında güvenlik eğitimleri ile birlikte temel ilk yardım gibi eğitimler de vardır. Silahlı özel güvenlik dersleri ile silahsız özel güvenlik dersleri aynıdır Silahlı özel güvenlik eğitiminde uygulamaları eğitimler de verilir.
Silahsız özel güvenlik personelleri, daha sonra silahlı güvenliğe geçiş eğitimi alabilir. Dersler ve yazılı sınavlar ortak olduğu için uygulamalı derslerin verilmesi, silahlı eğitime geçiş için yeterlidir. Silahsız güvenlik olmak için sadece yazılı sınava girilmesi gerekmektedir.
Silahsız güvenlik için düzenlenen yazılı sınav, Türkiye genelinde yapılır. Yazılı sınavda alınması gereken en düşük puan, 60 olarak belirlenmiştir. Kurs sonunda 60 ve üzeri alan her vatandaş için güvenlik sertifikası verilir. Özel güvenlik sertifikası ile birçok yerde iş bulmak mümkündür.

Silahsız Özel Güvenlik Nerelerde İş Bulabilir?

Silahsız özel güvenlik, günümüzde iş imkanı en yüksek olan meslek gruplarından biridir. İzmir silahsız özel güvenlik kursu, 18 yaşından büyük, ortaokul mezunu her vatandaşı katılabileceği kurslardır. Bu kurslardan sonra yazılı sınavda başarılı olunması halinde sertifika verilir.
Silahsız özel güvenlik sertifikası ile başvuru yapabileceğiniz kurumlar içerisinde kamu kurumları da vardır. Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan hastane alımlarına başvuru yapabilir, hastanelerde silahsız güvenil görevlisi olabilirsiniz. Aynı zamanda özel sektörde de birçok kurumda bu mesleğe ihtiyaç duyulmaktadır.
İzmir silahsız özel güvenlik kursu eğitimi sonunda, silahlı güvenliğe geçiş yapma şansınız da vardır. Silahlı güvenlik olmak için en az lise mezunu olmak gerekir. Uygulamalı derslerin eğitimi tamamlandığında mülakat yapılır ve silahlı güvenlik sertifikası verilir. Her iki sertifika ile fabrikalar, okullar gibi birçok alanda çalışabilirsiniz.
 
Paylaş