Site Güvenliği

Site Güvenliği

Yaşadığımız yerin güvenlikli bir yer olması her şeyden önemlidir. Ailemizle birlikte yaşadığımız, çalıştığımız  yerlerin caddelerin sokakların kısaca bütün yaşam alanlarının güvenli olması bütün İnsanların ortak isteği ve hedefidir. Yaşam kalitemizin yüksek olabilmesi için güvenlik konusu çok çok ömnemlidir. hepimiz isteriz İşe, okula gittiğimizde evde bulunmadığımız süre içerisinde aklımızın evde kalmamasını. Biz evde yokken evde kalan ailemiz için endişelenmemeliyiz, site içerisinde başlarına bir şey gelmeyeceğini bilmek, rutin işlerimizi daha rahat yapmamızı sağlar. Bu nedenle güvenlik konusu çok önemlidir. Yalnızca evde kalan sevdiklerimiz için değil, yıllarca çalışıp kendimiz için oluşturduğumuz yaşam alanlarımızı oluşabilecek bütün tehlike ve risklerden korumak için alabileceğimiz önlemlere bir göz atalım.

deltas site guvenligi

Site Güvenliği ve Ev içi Güvenlik Kamerası

Ev İçi Akıllı Güvenlik ve Kamera Sistemleri

Evimizin içinde aktif halde bulunan ve şifreli olarak kullanılan özel güvenlik sistemleri içerdikleri çeşitli fonksiyonlar ile gerekli tedbiri almamızda bize yardımcı olacak unsurlardır. Evimize izinsiz bir giriş olduğunda çalışacak alarm sistemleri bu konuda bizi koruyacaktır. Ayrıca kapımızın önüne gelen kişilerden haberdar olmamızı sağlayacak ve bu konuda evimize izinsiz girişin önlenmesinde bize yardımcı olacaktır.

Alarm sistemleri çeşitli giriş onayları ile izin vermekte ve kontrol edilebilmektedir. Bunlar arasında en çok kullanılan şifreli giriş kontrol yöntemidir. Ancak şifrenin yeterli olmadığı ve gizliliğinin sağlanamadığı durumlarda parmak izi, avuç içi okuyucu giriş kontrol sistemlerini kullanmak güvenliğimizi sağlama açısından daha yararlı olacaktır. İzinsiz girişlerin olması durumunda gerekli güvenlik kolluk güçlerine ya da site girişinde bekleyen özel güvelik görevlilerine haber verip müdahale edilmesini sağlayabiliriz.

Yangın ve Gaz kaçağı Sistemleri

Evimizde oluşabilecek yangın veya gaz kaçağı durumlarında bizi uyaran erken uyarı güvenlik sistemlerinin genel adıdır. Ev içi uygulamalarda diğer güvenlik sistemleri ile entegre olarak çalışabilmekte ve oluşabilecek gaz kaçağı ve yangın durumlarında bizi haberdar etmektedir. Evimizde başımıza gelen kazaların oluşturduğu listede en üst sırada yer almaktadır. Erken haber verilmesi ev içinde  veya apartman girişlerinde bulunan yangın söndürme cihazları ile müdahale edebilmemize ve itfaiye birimlerine hızlıca haber vermemize olanak sağlar.

Kapı Önü Görüntüleme Sistemleri

Kapımızın önüne gelen şahısın kim olduğu hakkında fikir edinmemize yardımcı olan sistemlerdir. Kapıyı açmadan kendileri ile diyafon dan iletişim kurmamıza da yararlar bu sayede kapı önüne gelen kişilerle temas kurmadan işlerimizi halledilmemize olanak tanırlar  .Özellike corona virüs pandemisi sırasında çokca işe yaradığı görülmüştür. Kapımıza gelen kişi kötü niyetli olmasa bile virüsü bize getirebilir. Bu sayede kendisiyle temas etmeden iletişim kurabilir ve gerekli güvenlik tedbirlerini alarak hastalıklara karşı kendimizi korumuş oluruz.

Güvenlik Kamerası Sistemleri

Güvenlik kameraları istediğimiz alanları bizim için 24 saat gözetim altında tutan ve kayıt altına alan sitemlerdir. Gelişen teknoloji sayesinde çok ileri görüntüleme teknikleri ile suça delil oluşturmada kullanılan günümüzün en etkin güvenlik sistemidir. Her alanda kullanılabilmekte ve çok etkin sonuçlar alınabilmektedir. Evimizin çevresine kuracağımız etkin bir sistem art niyetli kişiler için oldukça caydırıcı olacaktır. Ancak yine olay anında etkin müdahale edilebilmesi için özel güvenlik görevlileri veya kolluk kuvvetleri ile irtibatlı kullanılmasının faydası oldukça yüksektir. Gözlemlediğimiz bir tehdit anında çok zorunlu değilse kendimiz müdahale etmemeli ve gerekli özel veya genel kolluk birimlerine haber vermeliyiz.

Evimizde alacağımız güvenlik tedbirleri konusunda uzman bir yetkiliden yardım almak bu konuda en doğru kararı vermemizi sağlayacaktır. Herkesin ve her evin güvenlik ihtiyacı aynı değildir. Bu konuda mutlaka konunun uzmanı bir kişiden yardım almamız hem kendimiz hem sevdiklerimiz hem de korumak istediğimiz değerli eşyalarımız için yararlı olacaktır.

site guvenligi

Site Güvenlik Görevlisi

Her ne kadar kameralar ve özel sistemlerle güvenliğimizi sağlayabileceğimizi düşünsek de bir durum karşısında müdahale edilebilmesi adına her sitede ve apartmanda, site güvenliğini sağlayacak bir güvenlik görevlisi bulunmalıdır. Uzman kadro tarafından eğitim almış, sertifikalı, özverili, dikkatli güvenlik görevlileri site güvenliğini sağlayarak bize konforlu bir yaşam alanı sunarlar. Gelin site güvenliğini sağlayan güvenlik görevlilerinin görevlerine bir göz atalım.

  • Sitede ikamet edenlerin ve sürekli gelen misafirlerin tanınması.
  • TC kimlik kartı bulunmayan ve siteyle alakası olmayan kişilerin içeri alınmaması.
  • Sahte veya başkasına ait olan kimlik kullanımına yönelik dikkatli olmak.
  • Site sakininden teyit almadan içeri misafir almamak.
  • Site ya da binaya gelen misafir veya ziyaretçilerin güvenlik planı ve prosedürüne uygun davranmasının sağlanması.
  • Site veya bina içinde otopark planlamasının yapılması.
  • Site sakinlerinin araç plakalarına hakim olmak.
  • Site içerisinde belirlenen bölgelerde sürekli devriye gezilmesi.
  • Risk analizi yapılması
  • Site veya binaya yabancı bir araç geldiğinde site girişini açmaz, dışarıya park edilmesini sağlar.

ozel guvenlik deltas 3f607e2d52c410891bd3face8d775dac

Bina ve sitelerin büyüklüğüne göre genelde 24 saat esasına göre güvenlik önlemi alınmaktadır. Yine bina ve sitenin büyüklüğüne bağlı güvenlik çalışanı sayısı değişebilmektedir. Bu güvenlikler yine bina ve sitenin durumuna bağlı silahlı veya silahsız olabilmektedir. Genel anlamda gerekli olan ise tam güvenlik maksadı ile silahlı güvenlik personeli çalıştırmaktır.

Paylaş