Özel Güvenlik Kurs Ücretleri 2022

Özel Güvenlik Kurs Ücretleri 2022

Özel Güvenlik Kurs Ücretleri 2022 yılında ortalama belli fiyatlar arasında değişiklik göstermektedir. Özel güvenlik kursları için ödenmesi gereken tutarlar, illere göre değişiklik gösterebilir. Güvenlik kursu almak için ödenmesi gereken ücretler, silahlı veya silahsız olmasına göre değişiklik göstermez.
Özel güvenlik kursları, silahlı ve silahsız olmak üzere birbirinden ayrılır. Silahsız özel güvenlik olmak için en az ortaokul, silahlı özel güvenlik olmak için en az lise mezunu olma şartı aranır. Mesleğe yapmaya engel hastalığın olmaması, boy-kilo endeksi gibi şartlar, her iki kurs için de aynıdır. Güvenlik olma şartlarını sağlayan Türk vatandaşları, kurs sonunda aldığı sertifika ile birçok alanda iş bulma şansına sahiptir.

Özel Güvenlik Olmak için Ne Gerekiyor?

Öze güvenlik olmak için güvenlik kurslarına kayıt olmanız ve sertifika almanız gerekir. Güvenlik kurslarından alınan sertifikalar, özel ve kamu kurumlarının tümünde geçerlidir. Alabileceğiniz iki farklı kurs bulunur; silahlı ve silahsız özel güvenlik kurslarıdır. Her iki eğitim için verilen dersler ortaktır. Silahlı özel güvenlik için farklı olarak uygulamalı dersler bulunur ve mülakatı vardır.
Özel güvenlik kurs ücretleri 2022 yılında ortalama fiyatlar için firmamız ile görüşebilirsiniz. Kurs ücreti ve sertifika ücreti dışında ödemeniz gereken farklı bir ücret bulunmaz. Kurslara kayıt olurken teslim etmeniz gereken belgeler vardır. Sağlık raporu, kimlik fotokopisi, vesikalık fotoğraf belgeleri ile kurslara kayıt olabilirsiniz. Özel güvenlik olma şartları şu şekildedir:
  • Silahsız özel güvenlik olmak için en az ortaokul mezunu olmak;
  • Silahlı özel güvenlik olmak için en az lise mezunu olmak;
  • 18 yaşını doldurmak;
  • Türk vatandaşı olmak;
  • Mesleği yapmaya engel bir hastalığın olmaması;
  • Özel güvenlik olabilir ibareli sağlık raporunun olması;
  • Özel güvenlik kursları tarafından düzenlenen sınavlarda 60 ve üzeri puan alma.
Özel güvenlik kurslarına kayıt olurken sağlamanız gereken şartlar hakkında detaylı bilgi verilmektedir. Gerekli evrakları teslim ettiğinizde 100 saatten oluşan derslere katılmanız gerekir. Eğitim sonunda Türkiye genelinde yazılı sınav yapılır. Silahlı özel güvenlik eğitimi alan vatandaşlar, uygulamalı mülakatlara da girerek sertifika almaya hak kazanır.
Güvenlik sertifikası ile birçok alanda iş bulma şansınız bulunur. Özel güvenlik kurs ücretleri 2022 yılında ortalama 1.500 – 2.000 TL arasında değişir. Özel güvenlik personellerinin maaşları ise ortalama 5.000 ile 6.000 TL arasındadır. Kurs ödemesi ve sertifika ücreti dışında herhangi bir masraf yapmanıza gerek yoktur.
Özel güvenlik kurs ücretleri 2022 ödemesi ile birlikte eğitim sonunda sertifika ücreti ödemeniz gerekir. Özel güvenlik sertifikası alan vatandaşlar, sertifikalarını özel kurumlar veya devlet kurumlarında iş bulmak için kullanabilir.
 

Özel Güvenlik Nasıl Olunur?

Özel güvenlik, özel güvenlik kurslarından alınan sertifikalar ile olunabilir. Bu sertifikalar, Türkiye genelinde yapılan yazılı sınavlar sonunda Türk vatandaşlarına verilmektedir. Sertifika almak için sağlanması gereken belirli şartlar bulunur.
Türk vatandaşları, silahlı veya silahsız özel güvenlik kursları alma hakkına sahiptir. Özel güvenlik kurs ücretleri 2022 yılı için ortalama 1.500 TL kadardır. Kurs ücreti ile birlikte sertifika ücreti ödenir. Bunun dışında herhangi bir masraf yapılmaz.
Özel güvenlik kursu ücretleri 2022 ödemeleri, silahlı ve silahsız özel güvenlik olmak için aynıdır. Silahlı özel güvenlik eğitimleri, silahsız özel güvenlik eğitimlerinden farklı şekilde uygulamalı derslerle birlikte alınır.
Günümüzde özel güvenlik, iş imkanı en yüksek olan meslek gruplarından biridir. Özel güvenlik kursu ücretleri 2022 ortalama 1.500 TL kadarken meslek sahiplerinin aldığı maaşlar, ortalama 5.000 TL kadardır.

Özel Güvenlik Kursu Ücreti Ne Kadar?

Güvenlik kurs ücretleri 2022 yılında illere göre değişiklik gösterir. Birçok ilde fiyatlar farklılık gösterse de ortalama 1.500 TL kadar ödenmesi gerekir. İzmir özel güvenlik kurs fiyatları, silahlı veya silahsız olmasına göre değişiklik göstermez. İzmir güvenlik kursu ücretleri her iki kurs için de aynıdır.
 
Paylaş