Temel Silahlı Özel Güvenlik Kursu

Temel Silahlı Özel Güvenlik Kursu

Temel silahlı özel güvenlik kursu eğitimini alan ve Özel güvenlik hizmetlerinde çalışacak personel 5188 sayılı yasa gereğinde temel eğitimi almak zorundadır.
İzmir özel güvenlik kursu hizmeti veren Mega Özel Güvenlik, sahip olduğu deneyimli geçmişi ile sizlere en iyi hizmeti sunar. Firmamız İçişleri Bakanlığı için zorun olan her türlü belgeye de sahiptir. Kurumumuz Anadolu’da kurulan ilk özel güvenlik şirketlerindendir ve özel güvenlik sektörünün öncülerinden sayılmaktadır.
İzmir silahlı özel güvenlik kursu toplamda 120 saattir. Kursa katılmak için en az lise mezunu olmanız yeterlidir. Yaş olarak 21 yaşını doldurmuş 22 yaşından gün almış olmanız gerekir. Bir diğer şart ise Özel güvenlik görevlisi olabilmeniz için herhangi bir sabıka kaydınızın olmaması gereklidir. İzmir özel güvenlik kursları başvurular için bazı gerekli belgeler istenmektedir. Bunları Mega Özel Güvenlik kurumumuzun sayfasından bulabilirsiniz. Detaylı bilgiyi için kursumuza 7/24 ulaşıp hizmet almanız mümkündür.

Özel Güvenlik Neden Gereklidir?

Yaşadığınız yerin güvenli olması fizyolojik ihtiyaçlarınızdan hemen sonra gelmektedir. Yaşadığınız, çalıştığınız, vakit geçirdiğiniz alanda kendinizi güvende hissetmek en doğal hakkınızdır. Bunun için de özel güvenliklere ihtiyaç doğmaktadır. Silahlı özel güvenlik sertifikası olan güvenlikler bulunduğunuz yerin güvenliğini sağlayarak sizlere konforlu bir alan sunmaktadırlar.
Özel güvenlik sertifikasının 5 yıl geçerliliği bulunmaktadır. Sertifika süresinin bitimine 1 yıl kala yenilenme eğitimi alınması gereklidir. Bu sayede sertifika süresi tekrardan 5 yıl uzamaktadır. İzmir özel güvenlik kursları düzenlenen silahlı ve silahsız özel güvenlik kurslarına göre eğitim günleri değişmektedir. Silahlı temel eğitim 18, silahsız 14, yenileme eğitimi silahlı 9 gün ve silahsız yenilenme eğitimi 7 gün sürmektedir. İzmir güvenlik kursu ücretleri seçtiğiniz eğitime göre değişiklik gösterebilmektedir.
İzmir özel güvenlik kursları için özel güvenlik ders konularını tamamlayıp ders videolarını izleyerek özel güvenlik sınavında başarılı olmanız mümkündür. Mega Özel Güvenlik tarafından özel eğitim tekniğiyle hazırlanmış özel güvenlik online eğitimimiz, sınavınıza hazırlanmanızda yeterli olacaktır. Detaylı bilgi için kursumuzla iletişime geçebilirsiniz.

Özel Güvenliklerin Görevleri

Görev yapılan alanın büyüklüğüne göre 24 saat esasına göre güvenlik önlemleri alınmaktadır. Bina ve sitenin büyüklüğüne göre özel güvenlik sayısında değişiklik ve vardiya sistemi kullanılabilmektedir. Güvenlikler görev duruma bağlı olarak silahlı veya silahsız olabilmektedir.
Özel güvenlik maaşları çalışılan kurumlara ve şirketlere göre değişim göstermektedir. İzmir özel güvenlik kursları silah dersi için gerekli mermi atış talimi 15 metre mesafeden yaptırılmaktadır.
Özel güvenliklerin görevleri arasında şunlar yer almaktadır; Yaşadığınız siteye sürekli gelen misafirleri tanımak, Site veya binaya yabancı araç geldiğinde dışarıya park ettirmek, Sitedekilerin araç plakalarına hâkim olmak, Siteyle alakası olmayan kişileri içeri almamak, Görev alanında sürekli devriye gezmek, Risk analizi yapmak, Arama yapmak fakat arama yapılan kişi güvenlik görevlisiyle aynı cinsiyetten olmalıdır. Toplantı, konser, sahne gösteri gibi etkinliklerde kimlik kontrolü yapmak gibi görevleri bulunmaktadır

Özel Güvenlik Nasıl Olunur?

Özel güvenlik olabilmek için ilköğretim mezunu olup 18 yaşını doldurmuş kişiler 100 saatlik özel güvenlik eğitiminden, en az lise ve dengi okul mezunu olup 21 yaşından büyük kişiler 120 saatlik özel güvenlik eğitimlerini tamamlamaları gereklidir.
Daha sonra emniyet genel müdürlüğü tarafından yapılan ÖGG sınavında başarılı olunarak özel güvenlik sertifikası almaya hak kazanılmaktadır.  İzmir özel güvenlik kursları olarak kursiyerlerimize gerekli eğitimler sonunda 100 temel soru sorulmaktadır. Silahlı eğitim alan kursiyerlerimize ayrıca +25 soru silah bilgisinden test sınavı yapılır ve 5 adet silah atışı ile uygulamalı silah atış sınavına tabii tutulmaktadırlar.100 soruluk test sınavda başarılı olmak için en az 60 puan alınması gerekmektedir.
Özel güvenlik sınavını geçememeniz durumunda kursu tekrar almanıza gerek kalmadan 4 kez daha sınava girme hakkı tanınmaktadır. Sadece sınav harcını yatırarak bir sonraki sınavlarda geçme şansınız bulunmaktadır. Sınavda başarı notunu geçtiğiniz zaman özel güvenlik kimlik kartlarınıza sahip olunarak özel güvenlik personeli olarak çalışma hakkına sahip olabilirsiniz.
İzmir özel güvenlik kursu sertifikanız il emniyet müdürlüğünün onay işleminden geçtikten sonra Mega Özel Güvenlik kursumuzdan alabilirsiniz.
 
Paylaş